Surrealisme: Moviment literari, artístic i filosòfic, sorgit a França l’any 1924

Hi ha bàsicament dues tendències als mitjans a l’hora de publicar alguna de les seves informacions al Facebook. Uns opten per fer un titular informatiu, que resumeix la informació més important de la publicació. Per tant, solen fer un titular semblant al que llegiríem en un diari. Encara que la informació sigui banal, com ara l’enllaç a un vídeo viralitzat, abans de clicar l’enllaç ja tens prou informació per saber què t’hi trobaràs.

Aquí teniu un parell d’exemples:

En canvi, hi ha uns altres mitjans que preferixen fer titulars enigmàtics. Intenten atreure la teva atenció donant pistes sobre el contingut que trobaràs a l’enllaç, però sense informar-te d’allò més important.

En aquests casos, com podeu comprovar, hi ha mitjans que hi afegeixen alguna paraula que encapçala el titular, sovint escrita en majúscules, que pretén ser cridanera: INCREÏBLE, SURREALISTA, SORPRENENT, ÚLTIMA HORA, NO T’HO CREURÀS, INDIGNANT, etcètera.

És probable que aquesta tàctica tingui el seu èxit i que hi hagi qui piqui, perdó, que cliqui. Però estic convençut que també hi ha molta gent a qui aquesta estratègia més aviat els molesta. M’incloc entre aquests. En el meu cas em provoca l’efecte contrari. Molt poques vegades clico un enllaç d’aquestes característiques. De fet, molt sovint la mateixa informació ja me la dona un altre mitjà que sí que m’informa i opto per aquest últim.

Ara, el que ja m’he prohibit per higiene mental i per respecte a André Breton és clicar cap enllaç que comenci amb la paraula SURREALISTA. Per aquí no passo.

Autor: Enric Xicoy

De Torelló, Osona. Professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: